• díjmentes tanácsadás
 • egyedi konfigurációk összeállítása
 • PC és laptop szerviz
 • rendszeres karbantartás
 • szoftvertelepítés
 • hálózatépítés
 • adatmentés
 • retusálás

Munkatársainktól telefonon, a facebookon vagy emailben díjmentesen tájékozódhat a számítástechnika jelenlegi lehetőségeiről, speciálisan az Ön igényeihez igazítva. Kérdezzen bátran, mielőtt megvásárol valamit, hogy döntésében segíteni tudjuk, így elkerülheti a későbbi bosszankodást, ha a megvásárolt eszköz mégsem nyújtja azt a teljesítményt, vagy nem felel meg annak a feladatnak, amely végett beszerezte azt.

Miért vásárolna futószalagon összeállított, ki tudja milyen minőségű és mennyiségű alkatrészeket tartalmazó áruházlánci konfigurációkat? Munkatársaink az Ön igényéhez, feladatához igazítva állítják össze a megbízhatóan működő, tartós, fejleszthető számítógépet, ráadásul hasonló vagy olcsóbb áron, mint ahogy ezt egy áruházlánc kínálná Önnek.

Ha pedig nem asztali (desktop) munkaállomásra vágyna, hanem egy laptopra vagy egy tabletre, mi segítünk azt is kiválasztani, beszerezni és beüzemelni.

Munkatársaink egy számítógép összeállításánál a következő szempontok szerint járnak el:

 • a megrendelő igényéhez igazítva tervezzük meg a konfigurációt (irodai-, szerver-, játékgép stb.),
 • az alkatrészek beszerzésénél figyelembe vesszük az ár/teljesítmény arányt,
 • a fejleszthetőség nagyon fontos szempont,
 • hosszú évek szervizes tapasztalataira építve, valamint a gyártók által közzétett specifikációk naprakész követésével kiszűrjük a nem megbízható termékeket,
 • kizárólag jótállással rendelkező alkatrészeket szerzünk be,
 • az összeállított számítógép alkatrészeit azonnal, még a telepítés és a kiszállítás előtt teszteljük, annak működőképességét az igény szerint telepített operációs rendszerrel (Windows, Linux, BeOS, Sun, BSD stb.) a helyszínen bemutatjuk.

Röviden: ha elromlott, hívjon, és megjavítjuk vagy kicseréljük. 🙂

A szervizelés menete a következő:

 • - A hibajelenség függvényében munkatársunk a helyszínen felméri, hogy a hiba helyben javítható-e, vagy a készüléket el kell szállítania.
 • - Amennyiben a hiba helyben nem javítható, a készüléket szervizünkben vetjük alá alapos tesztelésnek, hibafeltárásnak.
 • - Amint kiderült, mi okozza a problémát, akkor már azt is tudjuk, hogyan lehet a javítást elvégezni és mennyi költséggel fog ez járni.  A hiba kijavításának telefonos egyeztetés után állunk csak neki, és a munka végeztével ismét telefonon értesítjük, hogy eldönthesse, egy előre megbeszélt időpontban személyesen jön el az eszközért, vagy a kiszállítást és a helyszíni beüzemelést választja.
 • - A kiszállítás és a helyszíni beüzemelés Bakonycsernyén és annak 20 kilométeres körzetében díjmentes.

A szervizelési munkákat 1-4 munkanap alatt végezzük! Laptopok esetében ez a vállalási idő kitolódhat (ha az alkatrész beszerzése külső forrásunktól ennél hosszabb időt vesz igénybe).

Egy számítógép üzemeltetése során ugyanúgy szükség van bizonyos karbantartási feladatok végrehajtására, mint ahogy egy gépkocsit is rendszeresen takarítunk és szervizeltetünk. Ez a karbantartás hardveres és szoftveres jellegű:

 • - a leülepedett por eltávolítása (a por hőszigetelő réteget hoz létre, melynek következtében a gép működése látványosan lassabb lehet),
 • - a merevlemezek , VGA-kártyák, memóriamodulok, hűtőrendszer stb.  állapotának figyelemmel követése,
 • - a telepített szoftverek frissítése, karbantartása egyaránt fontos feladat.
 • - A víruskeresők, kémprogram-eltávolítók frissítésének, rendszeres futtatásának fontosságáról már nem is kell külön beszélnünk.

Miért éri ez meg Önnek? Ha cége van, akkor nem kell állandó rendszergazdát alkalmaznia, így havonta jelentős megtakarítással zárhatja a mérleget. A velünk kötött karbantartási szerződés értelmében munkatársaink havonta vagy hetente előre lekötött óraszámban megelőző karbantartást végeznek, váratlan hiba esetén pedig a lehető legrövidebb belül a helyszínre érnek. hogy megoldják a problémát.

Ha pedig csak a saját otthoni gépét akarja rendben tartani, akkor eseti megbízás alapján is elvégezzük a fent leírt feladatokat. A számítógép így valóban hosszabb életű lehet.

Egy számítógép beüzemelése nem ér véget azzal, hogy az ember feltelepíti az operációs rendszert. Az igazi feladat a telepített rendszer testreszabása, a szükséges felhasználói szoftverek beszerzése és telepítése, a biztonságos használat feltételeinek megteremtése. Sokrétű és komoly, naprakész ismereteket igénylő munka. Ha Ön időt és fáradságot akar megtakarítani, bízza ezt a feladatot ránk.

A kész, azonnal használható rendszer összeállításában szerepelnie kell:

 • - magának az operációs rendszernek, naprakészen frissítve, minden létező biztonsági folttal (patch-csel) együtt,
 • - irodai programcsomagnak,
 • - pdf- és képmegjelenítőknek,
 • - levelező, böngésző és azonnali üzenetküldő szoftvernek,
 • - médialejátszónak,
 • - vírusvédelmi szoftvereknek (beleértve a spy- és mailware-eltávolítókat is),
 • - a rendszer karbantartásához szükséges programoknak,
 • - külön “feltétként” a megrendelő által igényelt felhasználói programoknak.

Ha tőlünk vásárol számítógépet, biztos lehet benne, hogy azt nem üresen kapja, hanem üzemkész, azonnal használható állapotban: Önnek csak hátra kell dőlnie, és élveznie új készüléke adottságait.

Természetesen a fenti beállításokat akkor is elvégezzük, ha már meglévő készülékét szeretné újratelepíttetni, rendbe rakni.

Több számítógép üzemeltetésénél lehetősége van a számítógépeket összekötni, szervergépet üzemeltetni, internetet vagy épp nyomtatót megosztani. Kérésére felmérjük a meglévő gépállomány alkalmasságát, beszerezzük az esetlegesen szükséges további technikai eszközöket, és kivitelezzük a kívánt változtatásokat, hogy munkahelyén vagy az otthonában “mindenki össze legyen kötve mindenkivel”. Ma már szinte alapfeltétel, hogy adatainkat – akár munkavégzési, akár magáncélból – minden digitális eszközünkön elérjük bárhol és bármikor; – mi ebben is segítünk. Megmutatjuk, hogyan érdemes tárolni az adatokat, és hogyan kell beállítani a számítógépet, laptopod vagy az okostelefont, hogy kényelmesen, pár gombnyomással elérhessük fotóinkat, dokumentumainkat.

ADSL vagy egyéb internet-előfizetés megrendelése esetén keressen minket bizalommal, segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő szolgáltatási csomagot, végigvezetjük a megrendelés menetén, igény esetén beszerezzük és telepítjük a “hozzávalókat”.

Adataink biztonsága érdekében időközönként szükség van azok “kimentésére” a számítógép merevlemezéről külső eszközre. A mai trend, hogy a fontos adatokat legalább három helyen “őrizzük”: a számítógépünkön, egy külső meghajtón, valamint ingyenes (vagy épp fizetős) felhőtárhelyen. Mi segítünk Önnek behatárolni, hogy mik azok a fontos adatok (személyes holmik, fényképek, videók, dokumentumok, jelszavak), és hogy mi a mentésük legegyszerűbb és legkorszerűbb módja. Segítünk adatait összehangolni, szinkronizálni az eszközök között, hogy azokat mindig, mindenhonnan elérje.

De ugyanígy menthetjük meg vagy sokszorosíthatjuk régi és új fényképeit, dokumentumait is., mielőtt azok végképp elvesznének Lehetőséget nyújtunk régi fotók, videók, dokumentumok digitalizálására és modern formába konvertálására is.

Vállaljuk digitális kamerával készült képeinek feljavítását (színmódosítások, méretezések, kompozíciós kivágás), vörösszem-effektus javítását, zavaró képelemek (pl. belógó ágak) eltüntetését

Írjon nekünk, hogy segíthessünk

Kérjük pár sorban írja meg, hogy milyen problémára keresi a megoldást, vagy melyik szolgáltatásunk érdekli. A megkeresésekre a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

ELÉRHETŐSÉGEINK

Telefonon (munkanapokon 8:30 - 17 óra között)
+3620 236 1875

Emailben (0-24 órában)
frater.attila@garteldesign.hu

névjegy